ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stökig nyårsnatt på flera håll i landet – ungdomar kastade smällare mot polis

Alexandra Andersson · 1 Jan 2019
Uppdaterad 1 Jan 2019
Polisen och räddningstjänsten hade mycket att göra hela natten.

Polisen och räddningstjänsten hade mycket att göra hela natten. Foto: TT


Polis och räddningstjänst har haft mycket att göra natten till det nya året. På flera platser har allmänheten attackerats med fyrverkerier och smällare.

klar

Artikellänk är kopierad

Nyårsnatten var stökig på flera håll i landet. I Göteborg brann det på ett flertal platser kring tolvslaget.

00.19 fick polisen larm om en lägenhetsbrand i Angered, där flera personer i angränsande lägenheter hade tvingats hoppa ut från fönster i fastigheten. Enligt polisen var lägenheten tom på människor, och branden kunde snart släckas. Ingen skadades.

Flera bilar brann även i Göteborgsområdet, framför allt mellan 00 och 01.

Strax innan klockan 02 kom en svårt knivskuren man med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

I Lysekil attackerades tre ordningsvakter i samband med ett större bråk vid en restaurang klockan 02:40. En av vakterna skadades och polis och ambulans kallades till platsen.

Även i Stockholmsrådet har polisen och räddningstjänsten haft fullt upp. Mellan klockan 21 och 01 fick polisen sammanlagt 70 samtal om fyrverkerier och smällare.

Attackerades med fyrverkerier

Under kvällen inträffade ett flertal händelser där allmänheten och polisen attackerades med fyrverkerier.

Vid 16.45-tiden fick polisen larm om att ungdomar hade kastat smällare och fyrverkerier mot människor och bilar som passerade. Ingen skadades, men Mats Länn, RLC-befäl vid polisen i region Mitt, ser allvarligt på händelsen.

– Föräldrar ska kanske förstå att de behöver ha bättre koll på sina barn så att de inte är ute och skjuter raketer, säger han till Expressen.

Vid 19-tiden larmades polisen till Näsby i Kristianstad efter att sex till sju personer hade beskjutit allmänheten med raketer. Även polisen fick raketer skjutna mot sig när de anlände till platsen. En person avvisades i samband med händelsen.

Sköt raket genom balkongen

En brand startade efter att fyrverkerier skjutits mot en byggarbetsplats vid S:t Görans sjukhus i Stadshagen i Stockholm. Branden kunde släckas innan tolvslaget.

Vid 23.30-tiden sköt en grupp ungdomar raketer mot en man, som träffades i ansiktet. Han fick brännskador och tog sig till Kungälvs sjukhus. Brottet har rubricerats som misshandel.

Vid samma tidpunkt orsakades en lägenhetsbrand i Malmö av att fyrverkerier sköts in genom balkongen. Ingen skadades. En liknande händelse inträffade strax innan tolvslaget på Lilla Essingen där en raket sköts in genom ett fönster.

I Nyköping sköts raketer mot polisstationen. Enligt polisen skadades varken egendom eller personer. Ingen misstänkt finns.

Vid 01-tiden fick polisen larm om ungdomar kastar smällare i Helsingborg. På platsen hade en pizzeria en trasig ruta.

Vid 01.20-tiden fick en polispatrull i Nacka smällare eller bangers kastade mot sig av ett ungdomsgäng. Ingen person skadades i samband med händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro