ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stöldgodset” fotades två dagar efter inbrottet

Evelina Olsson · 2 Feb 2014
Uppdaterad 2 Feb 2014
”Stöldgodset” fotades två dagar efter inbrottet

”Stöldgodset” fotades två dagar efter inbrottet Foto: Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Försäkringsbolagen räknar med att vart tionde ärende egentligen är någon form av bedrägeri.  Ett av alla fall rör det Trelleborgspar som åtalas för att ha försökt lura sitt försäkringsbolag på drygt 130 000 kronor i ersättning för guldsmycken som aldrig stals. En vaken försäkringshandläggare upptäckte fusket när hon granskade de inskickade fotografierna på smyckena. 

”Vid kontroll av egenskaperna på dessa tre fotografier så visar detta att de är tagna två dagar efter inbrottet”, skriver försäkringsbolaget i sin anmälan. 

Paret åtalas nu vid Ystad tingsrätt för försök till bedrägeri. I handlingarna från försäkringsbolaget framgår det att de nu inte kommer att få ut någon ersättning alls från försäkringen. Enligt paret var den sammanlagda summan av det som stals 563 000 kronor, varav drygt 100 000 kronor i kontanter. 

De åtalade nekar till brott och menar att det hela bara rör sig om ett missförstånd.LÄS MER: Försäkringsbolag orkar inte anmäla bedrägerier

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro