ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOLOKKonstnärer gör omslag till Månpocket

Stockholm Anna-Klara Engqvist · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Konstnärerna Carl Johan De Geer, Efva Attling och Charlotte Gyllenhammar har gjort omslag till Månpocket. Men böckerna ges bara ut i 175 unika, signerade exemplar. Efva Attling har illustrerat Stieg Larssons thrillerroman Män som hatar kvinnor. - Jag kämpade för att få göra just den boken för att den är så fantastiskt bra! Men namnet är lite orättvist för nu kanske inte män vill läsa den här romanen om att de tror att den handlar om något feministiskt. -Gör den inte det? - Nej. Det finns en skön antihjältinna. Men annars är det bara en intelligent thriller som handlar om sökandet efter Harriet, en ung flicka som försvann spårlöst på 40-talet. Efva Attlings omslagsmotiv består av ett silverkors från vilket det hänger olika symboler. - En blomma, en bibeltext, ett hjärta, handbojor- allt är symboler som dyker upp i historien, berättar Efva Attling.

Louise Bäckelin, förlagschef på Månpocket, förklarar idén bakom att låta konstnärer illustrera pocketböcker. - Pocket är en slit och slängvara. Vi ville göra tvärtom. Här får man något unikt- men till lågt pris. Carl-Johan De Geer har gjort omslaget till Kajsa Ingmarssons Den ryske vännen och Charlotte Gyllenhammar har illustrerat Inger Frimanssons Skuggan i vattnet.

Fakta: Böckerna kommer att finnas till salu kl 12:00 på Pocket Shop i Kulturhuset, Sergels Torg i Stockholm, vid Malmö Centralstation och vid Kungsportsplatsen i Göteborg. Män som hatar kvinnor utkommer 19 maj, Skuggan i vattnet 21 juni och Den ryske vännen, 21 juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anna-Klara Engqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro