ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Stoltenbergs taxifilm är genialisk"

Mimmi Epstein · 12 Aug 2013
Uppdaterad 12 Aug 2013

Den norska statsministerns taxikupp får folk att häpna och skratta. Även pr-experterna. "Filmen är genialisk. Man blir ju så glad av den. Ett modigt grepp", säger kommunikationsstrategen Charlotta Åsell.

klar

Artikellänk är kopierad

Jens Stoltenberg gick undercover som taxichaufför. Såhär reagerade några av passagerarna när de fick reda på sanningen.
Jens Stoltenberg gick undercover som taxichaufför. Såhär reagerade några av passagerarna när de fick reda på sanningen.Foto: Youtube

I taxin blir Norges statsminister Jens Stoltenberg något mer än bara makthavare och taxichaufför. Han blir mänsklig.

– Vi går mot det personliga och mänskliga inom politiken. Jens Stoltenberg sitter inte och orerar. Han pratar med folk på deras villkor, säger Charlotta Åsell, kommunikationsstrateg på pr-byrån Greatness.

Hon menar att filmen har flera budskap.

– Säkerhetsaspekten är ett. Att det ens är möjligt för statsministern att göra det här efter terrorattentaten är fantastiskt. Men det är också viktigt att man som ledare vågar vara människa och visa att man lyssnar. Jens Stoltenberg är väldigt bra på det. Vi har sett honom gråta, nu ser vi honom skratta, säger Charlotta Åsell.

Om filmen ger Stoltenberg fler röster kan Åsell inte svara på.

– Det är ett genialiskt grepp att sprida filmen via sociala medier, men det handlar också om vad som faktiskt hände i den där taxin. Att han mötte och pratade med de här individerna, säger Charlotta Åsell.

Redan för sexton år sedan gjorde våra före detta svenska politiker Margareta Winberg (S) och Lars Leijonborg (FP) nedslag i verkligheten då de praktiserade på McDonalds.

– Ett väldigt gott arbetsklimat, god stämning och korta avstånd mellan de anställda och cheferna. Och med miljöstrategin ligger man långt framme, sa Winberg till Aftonbladet i oktober 1997.

Charlotta Åsell hoppas att Stoltenbergs film ska inspirera svenska makthavare.

– Det vore kul att se en svensk motsvarighet, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro