ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Alexandra Pascalidou

Stockholm Pontus Hammarlund · 14 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vad händer egentligen bakom kulisserna under schlager-EM? Chansen är stor att Metros kolumnist och schlagerexpert, Alexandra Pascalidou, avslöjar det i en kolumn nära dig. Varje dag under finalveckan skriver hon dagbok från Grekland. – Aten kokar – det är fest dygnet runt, vilket grekerna är bäst på. Det är spänning och nervositet i luften, journalister som går vilse och inte vet vad de ska ta sig till. Här råder allmänn oro, men samtidigt en sprudlande glädje i hela stan, säger hon upprymt. I fredagens Metro hyllade Carola hennes insatser. Hon har gjort allt hon kan för att uppmärksamma det svenska bidraget inför semifinalen och förhoppningsvis finalen. Alexandra Pascalidou har sett till att svenskan fått vara med i tv-nyheter, radiointervjuer och hennes egen morgonshow i grekisk tv. – Jag har haft Carola i studion, jag har haft Bobby Ljunggren (kompositören, reds. anm.), jag har till och med haft med hans mamma. Vi har visat videon, inspelningen av den och när Carola och jag tillbringade en hel helg tillsammans här nere. Men Alexandra Pascalidous engagemang för Carola och Sverige har sitt pris. – De är rätt sura på mig här i Grekland, eller, Anna Vissi (som framför Greklands bidrag, reds. anm.) är det. Det står i en tidning att hon är sur för att hon tycker att jag promotar Sverige för mycket. Vad tycker Grekerna om Carola? – De tycker att hon är väldigt vacker. Hon är stor i Grekland och räknas som en diva och ett hot gentemot Anna Vissi. Anna Vissi räknas väl också som en diva? – Skojar du?

//MESS// Tillägg och förslag på bildtext/ryckcitat: Tillägg: Det här tänker Alexandra Pascalidou skriva om varje dag: – Allt det där som aldrig går fram i tv och det som aldrig avslöjas. Allt som kan vara roligt, intressant och spännande att läsa om. Det kommer bli både salt och socker – en betraktelse.

Bildtext/ryckcitat: – Det vore underbart om mitt hemland Sverige fick arrangera Eurovison nästa år. Jag har två hemländer och ett födelseland – Rumäninen. Och de är de tre favorittippade länderna så det känns ganska bra i år kan man säga, haha.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro