ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Audioslave tillbaka

Stockholm Pontus Hammarlund · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

•Är ni mer som en enhet i dag än för fem år sedan? – Nej, jag tror aldrig att ett band är en enhet. Det handlar alltid om individer och deras relationer. I vårt band har varje bandmedlem tre separata relationer. Vi känner varandra bättre men det gör det inte enklare att skriva låtar, säger han. Så här ligger det till för er som missade historielektionen om Audioslave. Bandet bildades 2001 och består av resterna som blev kvar sedan Zach de la Rocha lämnade Rage Against the Machine. Plus insomnade Soundgardens sångare Chris Cornell förstås. •Du har en otroligt framgånsrik historia som musiker. Kan du uppfatta det som en börda när du skriver nya låtar? – Inte en börda. I bland ”freakar” jag lite över att jag inte hunnit göra tillräckligt. Men framgången gör det inte lättare eller svårare att skriva musik. Förutom Soundgarden har Chris Cornell släppt en soloplatta 1999 och spelat in en skiva med polarna i Pearl Jam under namnet Temple of the Dog 1990. Och kamratskapen och produktiviteten håller i sig. – Jag vet inte om vi kommer göra en platta som ”Temple of the Dog”. Men vad som helst kan hända i vilken kombination som helst eftersom vi är vänner som alla gör musik. •Blir det någon ny soloplatta? – Ja, jag går in i studion om tre veckor. Den kommer släppas under 2007. När Audioslave spelar live blandar de egna låtar med material från medlemmarnas förflutna. Det innebär att Chris Cornell får rappa då och då. – Jag älskar att göra de där låtarna även om jag inte nödvändigvis ser det som rap. Hittills har vi valt att göra de låtar som inte tillhör de mer hiphopinspirerade som Rage Against the Machine gjort – även om jag känner att jag kan göra det också.

Bildtext: Seattlesonen Chris Cornell delar i dag sitt boende mellan Los Angeles och Paris där han har sin hustru.

Fakta Audioslave: Medlemmar: Chris Cornell, Tom Morello, Brad Wilk och Tim Commerford. Skivor: ”Audioslave” (2002), ”Out of exit” (2005) och ”Revelations” (2006).

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro