ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ, Daft Punk

Stockholm Patrik Wirén · 22 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Elektropionjärerna Daft Punk återvänder till filmens värld med experimentella ”Daft Punk’s Electroma”. I huvudrollerna ser vi två robotar i svart läder och glänsande hjälmar som desperat försöker bli människor.

- Vi hade samma inställning som när vi började göra musik. Vi följde ingen professionell standard utan arbetade väldigt fritt, berättar Thomas Bangalter som utgör ena halvan av Daft Punk.

Fransmannen befinner sig i Sverige i samband med Stockholms filmfestival för att prata om duons senaste projekt, uppföljaren till animerade ”Interstella 5555”. Den här gången handlar det om något så ovanligt som en spelfilm helt utan dialog. Men trots att de gömmer sig bakom stora hjälmar och inte uttrycker sig i ord är det lätt att känna sympati med de olyckliga robotarna. - Det var utmaningen för oss med filmen. Men folk har reagerat olika. Vissa känner sympati medan andra bara ser maskiner.

Han säger att den långsamma filmen inte riktigt passar in i en tid där allting rör sig i ett allt snabbare tempo. Idén var att göra ett tidlöst verk som lika gärna kunde skapats under ett annat årtionde. Även filmens soundtrack saknar bäst före-datum. Bland annat hörs låtar av Curtis Mayfield och Brian Eno.

Ni funderade aldrig på att skriva musiken själva? - Nej. Allt vi gör artistiskt handlar om att sätta ihop saker, att klippa och klistra för att skapa någonting som berör. Vi har inget ego som säger att vi måste göra allting själva.

Hur ser framtiden ut för Daft Punk? - Vi kommer fortsätta skriva musik och turnera. Vi ska även dra igång fler filmprojekt. Det är en väldigt spännande tid just nu.

”Daft Punk’s Electroma” visas på Skandia på lördag. Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro