ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Darin gör comeback – på Centralen

Stockholm Pontus Hammarlund · 1 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Nu när jag inte stått på scen på länge står jag i stället på mitt rum och sjunger, hoppar runt och övar. Jag har längtat efter mina fans, säger han. Men all tid har inte ägnats åt abstinensdansen i pojkrummet. Den största delen har spenderats i studion. – Man har bara suttit och gjort sjuka grejer som sedan blivit till bra låtar. I början kunde det vara så här: ”Är det här en låt, eller vad är det? Det låter ju jättekonstigt”. Det ska bli väldigt spännande med en ny musik. Observera hur han säger det: ”en ny musik”. För all del. Metro får som första tidning exklusivt lyssna på delar av den kommande plattan ”Break the news” som släpps den 22 november. Beatsen är tyngre och konstigare. Musiken ger ett mognare intryck och kommer med all sannolikt att appelera nya lyssnare. Men Darins sång, hans signum, är sig lik. På en låt påminner en högljudd elgitarr om att Darin lyssnat på en hel del rock sedan sist. – Jag har ägnat mycket tid åt att komma på exakt vad jag ville göra. Men det känns som att jag har hittat rätt musikstil för mig nu. Jag har träffat väldigt många nya producenter som jag inte jobbat med innan. Dessutom återfinns låtskrivare som Max Martin, Robyn och han själv förstås. •Några gästartister? – Det får vi se. Vi har inte valt klart alla låtar riktigt än. För Darins fans är den 18 oktober det viktigaste datumet i höst. Det är då första singeln ”Perfect” släpps. Det är då gratis-eventet ”Break the news – live” äger rum inne i vänthallen på Stockholms Centralstation. – Det blir ett stort event för alla fans, för alla som väntat. Jag kommer främst att köra nya låtar, men även några gamla. Centralen är bra. Det är lätt att ta sig dit för alla var man än bor. Dessutom släpper han en konsert-dvd samma dag. – Min första dvd någonsin. Den innehåller alla musikvideos. Men främst är det en konsert från vårturnén. Den är inspelad under tre fyra gig. •Det nya soundet. Innebär det att du tänker satsa mer utomlands? – Ja, jag har varit mycket i Finland och nu har jag precis börjat lansera mig i Norge och Danmark också. Skivan ska släppas samtidigt även i Norge och i Finland. •Apropå Finland. Stämmer det att du har flickvän där? – Det är privat. •Men känns det inte konstigt när hennes mamma uttalar sig om er i pressen? – Jag har inte läst det faktiskt. Men det är väl inte så konstigt, eller? Det är lugnt. •En kvällstidning erbjöd aktut krishjälp mot brustna hjärtan när man antog att du inte längre var singel. Smickrad? – När man har fans som bryr sig om en så mycket så är det klart att man blir smickrad. •Känner du dig inte otillräcklig när de gråter för att du träffat någon? – Det handlar om musiken. Att man ska göra ny musik så att de har grejer att se fram emot. Jag vet att musik hjälper mig om jag är ledsen.

Bildtext: Under parollen ”Break the news – live” är Darin tillbaka. Den 18 oktober kan hans nya låtar för första gången höras live – spelningen äger rum på Stockholms Centralstation.

FOTO: LOTTA IMBERG

OM DET BEHÖVS! BILDER PÅ DARIN FRÅN "IDOL" 2004 MED DANIEL LINDSTRÖM (HAN SOM VANN) FINNS. BILD FRÅN ALLSÅNG PÅ SKANSEN. BILD FRÅN NÄR HAN FICK SIN FÖRSTA GRAMMIS.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro