ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ - glasklart mousserande/oscar

Stockholm maria forsström · 21 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På söndag är det Oscarutdelning. Vi är ganska många som inte är inbjudna. Det gäller även Glasklarts Micke Mårdstam och Ola Eklund. Men de deppar inte för det, utan ordnar sin egen Oscarfest med mousserande vin och lite snacks – till exempel en äpplig Pongrácz till snittarna. - Hade vi haft möjlighet hade vi druckit champagne på plats. Nu blir det budgetfest hemma framför teven i stället, säger Micke. - Ja, vi slog ihop våra spargrisar. Och så trevligt vi kommer att få det sen, med rosa bubbel och lyxkänsla. Mousserande vin har faktiskt samma användningsområden som champagne, säger Ola och smuttar på en vackert mörkrosa Marqués de Monistrol. Den har enligt uppgift en härlig doft av jordgubb och hallon och är en sällskapsdryck det passar bäst att mysa till eller att förfesta med. Bjud gärna på en jordgubbstartelette till så blir det extra fint. - Den består av 100 procent Monistrol, vilket är ovanligt, och så är den väldigt billig, påpekar dryckesexperterna. De fortsätter på budgetlinjen då, som de säger, det är tight i plånboken innan löning. - Men man vill ändå ha fest i både mage och huvud, säger Ola och rekommenderar att man dricker den första flaskan fort, den andra lite långsammare, och att man beställer upp en tredje i halvtid. Men ja, man bör äta också. Kanske en bricka med räkor och dipp, några hårdostar och lite getost. Passar utmärkt till Graham Beck som både doftar och smakar friskt av äpple och citrus, till skillnad från Langlois som mer lutar åt skönt äppelskrutt – "på ett bra sätt". Nu är du redo för en helnatt med stjärnorna. De påminner också om att ställa teven så pass nära att man tror sig vara på plats. - Då har du både bubblet och glamouren för halva priset, säger Micke.

GLASKLARTS VINOSCARS 1 Marqués de Monistrol Rosé Reserva (nr 7415), Spanien, 67 kronor Får två Oscar, en för bästa färg och en för bästa tête-à-tête-dryck – "perfekt för att lyfta upp kjolen lite".

2 Pongrácz Brut (nr 7628), Sydafrika, 116 kronor Får två Oscar, en för bästa stavning och en för bästa kostym – "jäkligt snygg flaska".

3 Graham Beck Chardonnay Pinot Noir Brut (nr 7507), Sydafrika, 106 kronor Får en Oscar, för bästa doft.

4 Langlois Crémant (nr 84567), Frankrike, 109 kronor Får en Oscar för mest intressanta innehåll – "eller bästa knäckebröd i doften".

GLASKLARTS FILMOSCARS Micke: - Jag hoppas på Beyoncé. Hon är nominerad va? Och Scorsese är alltid en favorit. (Beyoncé blev utan nominering, men hennes film "Dreamgirls" har åtta, reds anm.) Ola: - Jag hejar på Roffe (Rolf Lassgård, reds anm.). Han är min man i Hollywood! Och Kate Winslet. Det är hon som gör att man kryper in i teven.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm maria forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro