ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Goo Goo Dolls

Stockholm Pontus Hammarlund · 24 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nyligen släppte amerikanerna plattan ”Let love in”. Trions tredje efter succealbumet ”Dizzy up the girl” 1998. Den åttonde totalt. 20 år har snart förflutit sedan vännerna John Rzeznik och Robby Takac debuterade. – Vi är en annan sorts vänner nu. När vi var unga grabbar delade vi lägenhet och sovrum. Det gör vi inte i dag. Man växer upp och... •Det övergår till en mer professionell relation. – Ja, men det finns ögonblick i vår relation som är otroligt oprofessionella och som baserar sig på att vi varit just vänner 20 år, säger Robby Takac. Sedan drygt tio år består det Los Angeles-baserade bandet även av trummisen Mike Malinin. Men inför arbetet med ”Let love in” flyttade alla tre tillfälligt till Rzeznik/Takacs hemstad Buffalo. Kreativiteten infann sig helt enkelt inte i Los Angeles. – Varje dag som jag körde en sväng med bilen eller tog en promenad i Buffalo blev jag påminnd om hur det var att växa upp där. Det fanns många demoner som jag fick motionera i mitt huvud och många bra minnen som jag inte tänkt på på 15 år, säger John Rzeznik. Han håller fortfarande Paul Westerberg (The Replacements) som den viktigaste källan för inspiration. Men... – Det är ganska konstigt för vi har tillåtits att växa förbi våra influenser. Det är intressant för nu blir det liksom: okej, det är gjort, det är över. Var hämtar vi nu vatten? Du får helt enkelt söka djupare inom dig själv, säger han.

//MESS// Förslag på bildtext: – Vi kommer spela nästan hela nya plattan, säger Robby Takac i Goo Goo Dolls inför kvällens spelning på Berns i Stockholm. Men räkna även med gamla hitlåtar som ”Iris” och ”Slide”.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro