ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Gustaf Skarsgård skjutande stjärna 2007

Stockholm Pontus Hammarlund · 13 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Skarsgård har utsetts till 2007 års Shooting Star av Filminstitutet och representerar Sverige under filmfestivalen i Berlin. – Jag har gjort väldigt mycket grejer i Sverige sedan jag var liten så de tyckte väl att det var dags. Och så är det väl bra tajming med ”Förortsungar”, säger han. Musikalfilmen tävlar i sektionen Generation under festivalen som invigs den 8 februari. •Vad gör man som Shooting Star? – Jag vet inte. Man få bo på ett schysst hotell och träffa de andra som är Shooting Stars. Det är mycket presskonferenser och förhoppningsvis knyter jag lite kontakter. Bland tidigare svenska Shooting Stars finns bland annat Eva Röse, Andreas Wilson, Frida Hallgren och Tuva Novotny. •Vet du om det har det betytt mycket för deras karriär? – Ja, jag att det betydde mycket för Tuva. Henne har det ju lossnat för och hon har gjort mycket internationella grejer sedan dess. •Du blev familjen Skarsgårds första Shooting Star. Är de glada för din skull? – Det är inte så stor grej för dem. Det har sagt grattis och tycker det är kul. Men jag jämför mig inte med dem så mycket som omvärlden gör. •Tänker du satsa på Hollywood nu? – Jag skulle gärna jobba internationellt. Det görs väldigt mycket bra film utanför Sverige. •Är man hjälpt av att ha en pappa som är etablerad där borta? – Det tror jag absolut att man är. Verkligen. Det är en krass verklighet och han har jättemycket kontakter. Hans manager och agent är villig att representera mig också. Det är klart att det hjälper. – Jag ska sticka ditt en sväng i vår för jag har ju inte gjort den där resan för att etablera kontaker än. 2007 är ett spännande år för det är väldigt ovisst. Så jag får se hur jag ska klara hyran.

Bildtext: Gustaf Skarsgård är Sveriges unga filmhopp 2007. Just nu är han aktuell i ”Förortsungar” och i jul syns han i SVT:s drama ”Snapphanar”.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro