ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Håkan Hellström

Stockholm Pontus Hammarlund · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är en trött Håkan Hellström som ringer upp Metro för att prata om kvällens spelning, kommande skivan, livet och den nya karriären – som coverartist. – Det var roligt i går, hehe, säger han yrvaket. •Är du extra taggad att spela i Stockholm nu eftersom du inte spelat här på hela sommaren? – Ja, så är det. Men det är lite svårt att komma ihåg det just nu när jag är helt sänkt. Men det ska bli skitkul att spela på Gröna Lund för första gången. •Hur har sommaren varit? – Den har ju varit strålande för en gångs skull. Men som vanligt så passerar den alldeles för fort. •Har det varit mycket plaskande i barnpoolen? – Haha, den har varit perfekt disponerad faktiskt. Lagom många spelningar och så. •Hunnit jobba på något nytt material? – Ja, det har jag faktiskt. Nu känner jag att jag vill fortsätta med det här till 100 procent och det har jag aldrig kännt tidigare. Jag har mest kännt att nu måste jag börja dra mig tillbaka, men för en gång skull känner jag inte det. •Varför känner du så nu? – Man känner att man har ett liv plötsligt bara. Förut hade man inte det. Man trodde att det fanns en massa alternativ. Nu inser man att det inte finns det. Det är det här som är livet och man förlikar sig med att det inte blir någon c-uppsats i sociologi. Och med närmare eftertanke så vill jag nog inte det heller. •Det är ju lätt att dra en koppling till din son Sigge också. Har du fått växa upp helt enkelt? – Jo, det är jag helt säker på att jag har faktiskt. Och så blir man varm i kläderna, man vänjer sig vid det här livet. Man får mersmak. Det är ingen idé att streta mot längre. Det är bara att köra. •Känns ditt liv komplett i dag? – Jag vet inte. Just i dag känns det som att det fattas några hjärnceller så helt komplett är det inte, haha. •Har papparollen påverkat låtskrivandet på det nya materialet? – Jag har försökt att inte tänka på det där med papparoll så mycket. Jag bara gasar på. •När kan en ny platta var klar? – Om ett eller två år. Två år säger jag för att gardera mig. Men hade jag haft så mycket energi som förra året hade jag kunnat piska mig själv och gjort det klart väldigt snart. Men jag känner inte för det. Håkan Hellström låter fortfarande väldigt trött. Hans band har under en tid spelat covers på en krog i Göteborg och dagen innan intervjun görs gästade Håkan Hellström på sång och gitarr. – Det var fruktansvärt roligt. Det var stort faktiskt. Vi spelade bara grymma covers. •Så du är coverartist numera? – Haha, ja. Jag hade faktiskt sett fram emot det länge. De har ju gjort det här under hela augusti men jag har inte kunnat vara med för då hade det blivit något helt annat. Men i går var jag med.

Kommande spelningar: 1/9: Stockholm, Gröna Lund. 2/9: Norrköping, Flygeln. 16/9: Halmstad, Diezel. 22/9: Göteborg, Liseberg.

Med Sven-Bertil Taube: 19/9: Stockholm, Berwaldhallen. 20/9: Stockholm, Berwaldhallen. 21/9: Stockholm, Berwaldhallen.

Namn: Håkan Hellström. Ålder: 32 år. Yrke: Artist. Familj: Sambon Natalie Davet och sonen Sigge, 8 månader. Bor: Göteborg och Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro