ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ - Hallå Amon Amarth

Stockholm Susanna Mattsson · 28 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå Där Johan Hegg Sångare i vikingmetalbandet Amon Amarth som släppte nya plattan ”With Oden on our side” i förrgår.

Ni har funnits sedan 1992, ändå har man inte hört talas så mycket om er. – Nej, det är först på senare år vi börjat slå igenom i Sverige. Annars har vi de flesta av våra fans i Centraleuropa och USA.

Vad betyder ert namn? – Det kommer från Tolkien, och betyder ”domedagens berg”. Vi tog det mest för att det lät schysst, annars är vi inte direkt inspirerade av Tolkien.

Nej, för er är det väl mer vikingatiden som gäller? – Personligen tycker jag att den historiska biten när det gäller vikingarna är helt fantastisk, hur de redan då kunde resa över hela världen. Samtidigt levde de lite rock ´n roll-liv. Det var lite metal sådär, att supa och härja.

Ni har precis ställt in era Skandinavienspleningar för att turnera i USA. – Vi fick ett erbjudande om att åka som support med Chidren of Bodom, det var svårt att tacka nej för det är ont om bra turnéer i USA just nu. Men vi kommer att spela i Skandinavien i januari istället.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro