ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Hallå där Stephanie Dosen

Stockholm Pontus Hammarlund · 26 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Ni får se mig och en gitarr, några sånger, och Simon Raymonde (från Cocteau Twins) på bas. Det blir rätt många låtar från mitt nya album. •”A lily for the spectre” släpps i Sverige i maj. Vad har hänt sedan din förra platta? – Den nya är mörkare och innehåller mer instrument. En rolig detalj är en låt som jag gjort tillsammans med Robert Gomez. Vi gjorde den över internet vilket var väldigt roligt. •Ni kommer båda tillbaka till Sverige i april som förband åt Midlake. – Ja, jag är ett stort fan så jag tjatade på dem och jag ser verkligen fram emot det. Vi kommer ha jättekul ihop. •Vad gör din musik unik? – Kanske ljusheten i min röst i kombination med texternas allvar. Jag tycker att sångerna är lite magiska, jag försöker skriva ur ett sagoperspektiv, så att de inspirerar fantasin när du lyssnar på dem. •Många av dina låtar har spelats i amerikanska dramaserier som ”Numbers” och ”Dawson's Creek”. – Ja, det är den enda marknaden som finns kvar om du gör mer konstnärlig musik. Radion vill inte ha dina låtar. Tv är en jättebra arena. Tv är den nya radion.

Stephanie Dosen spelar på Berns i kväll i samnband med Eleni Mandells spelning. Tid: 19.30. I morgon spelar Stephanie Dosen ett par låtar i TV4 Nyhetsmorgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro