ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Johnny Depp

Stockholm Pontus Hammarlund · 11 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Hela idén är bara skitsnack. Killen bara är, säger han. Metro är på plats i London när stjärnorna i ”Pirates of the Caribbean: död mans kista” träffar den europeiska pressen. Huvudperson är, precis som i filmen, Johnny Depp. Och i likhet med hans karriär lyckas han på presskonferensen visa upp en allvarlig sida, skoja friskt och kanske framför allt bjuda på den sympatiska ärlighet som trollbinder även de mest kritiska. Han nominerades till en Oscar för sin insats i första filmen som också innebar att den i dag 43-åriga skådespelaren, som aldrig gjort avkall på sina konstnärliga ambitioner, otroligt nog medverkat i sin första riktigt stora kassasuccé. – Jag hade blivit van med själva idén att aldrig vara med i en succéfilm, jag kände mig bekväm med det. Så det var en underbar chock, och är det fortfarande faktiskt, säger han. Likhetstecken kan sättas mellan succé och uppföljare i Hollywood. Det räcker inte med den aktuella uppföljaren utan redan nästa sommar väntas den tredje filmen ha premiär och enligt producenten Jerry Bruckheimer planeras det för fler. Allt pekar också på att vi i ”trean” får se Rolling Stones-gitarrist Keith Richards, som inspirerat Johnny Depp till sin rollkaraktär, som Jack Sparrows pappa. – Förhoppningsvis, för vi ser all fram emot att han ska vara med och det ser bra ut, men man ska aldrig säga att det är säkert förrän kameran rullar, säger Johnny Depp. •Hur har du förändrats de senaste tio åren? – Den största förändringen var att bli pappa. Men jag tror att jag har medgett för mig själv vem jag egentligen är mer än jag förändrats. – Det första ögonblicket du möter ditt barn och tittar på denna ängel inser du vilken idiot du varit och hur mycket tid du slösat bort. För familjen betyder allt för Johnny Depp. – Mina barn och Vanessa (Paradis, reds anm) har gett mig det hem jag aldrig tidigare haft i mitt liv. Ett hem, en familj och ett ställe där jag känner mig hemma.

Bildtext: – Nu är det dags för mitt stora dansnummer, säger en skojfrisk Johnny Depp när en journalists irriterande mobiltelefonsignal stör presskonferensen i London.

Johnny Depp om Jack Sparrow: – Jacks kroppsspråk är ju en produkt av det extremt varma klimatet i Söderhavet, så jag låste in mig i en bastu alldeles för länge. Det är inget jag kan rekommendera, men när man utsätts för värme så länge får man det där rörelsemönstret.

– Han är jag och jag är han. Karaktären föddes ur mig. Men jag litar inte på honom alls.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro