ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ: "Kvarteret Skatan" flyttar till scenen

Stockholm hannah sjostrom · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter tre uppmärksammade säsonger på SVT förflyttar sig ”Kvarteret Skatan” till scenen. Föreställningen på Rival, som har premiär den 18 januari, befolkas av både välkända och nya karaktärer. Nytt är även att Cecilia Frode är med i ensemblen. Resultatet är enligt henne en show med något annorlunda anslag än tv-programmen. – Johan och David kommer ju från stå upp-komiken. De har stå upp-sjukan. Jag är mer en karaktärsskådespelare. – Hon har karaktärssjukan istället, fyller Johan Glans i. David Batra hugger in lika snabbt. – Vi är ju skrattprostituerade, jag och Johan. – Ja, vi räknar antalet skratt, säger Johan Glans. Bland de nya karaktärer som ska locka publikens skratt finns bland andra ”Lillemor”, som spelas av Cecilia Frode. – Hon är väldigt ängslig och orolig för hur det ska gå för oss på jorden, med vår brist på omtanke. Även Johan Glans karaktär ”Lukas” är en ängslig person, – Han är väldigt lättskrämd, nervös och spattig. Ja, han är väl inte en så mycket djupare karaktär än så. Han är ganska lik mig, faktiskt. När Metro träffar ”Kvarteret Skatan”-gänget jobbar de med spela in några filmsekvenser som ska användas i föreställningen. Om det blir fler inspelningar framöver i form av en fjärde tv-säsong är inte bestämt, men det låter på ensemblen som att den har mer att ge. – Jag känner att jag inte är riktigt färdig med det här än, säger Johan Glans.

Bildtext: Cecilia Frode som ”Lillemor”, Johan Glans som ”Lukas”, Anna Blomberg som ”Britt” och David Batra som ”Jim”. Den 18 januari är det premiär för scenuppsättningen av ”Kvarteret Skatan”.

Erik Laqvist

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro