ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ, Labyrint

Stockholm Patrik Wirén · 12 Mar 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dramaserien ”Labyrint” är en av de största satsningarna TV4 någonsin gjort. I en av huvudrollerna syns Jonas Malmsjö som spelar ett hemvändande hockeyproffs som kastas in i nattklubbsvärlden. - Det är en hårt kämpande människa, säger han om rollen.

Presentationen av serien hålls på Plaza i Stockholm, en nattklubb som i ”Labyrint” fått namnet Blue. Bland skådespelarna på plats syns Jonas Inde, Noomi Rapace, Ulf Brunnberg och Mirja Turestedt. Jonas Malmsjö, som själv är stor hockeyfantast, kallar sin karaktär sympatisk. - Det är en kille som slängs in i ett antal situationer som han inte riktigt behärskar. Han tar över Blue efter sin farsa och det är väl inte riktigt hans forum, men han försöker och lär sig allteftersom.

Vid sin sida har han en lyxhustru som saknar det amerikanska proffslivets glamour. Rollen spelas av Karin Bergquist. - Jag och Jonas hade aldrig setts tidigare, men vi träffades på provfilmningen och det kändes rätt från början. Även om man gör svåra scener känns det ändå lätt om man finner varandra. Och det har vi gjort.

Både skådespelarna och manusförfattaren Lars Lundström, som har ”Blodsbröder” och ”Pistvakt” på sin meritlista, har svårt att kategorisera serien. Det handlar om flera historier som pågår parallellt för att sedan flätas samman med varandra. Tv-debuterande Meliz Karlge Di Grado, som spelar juristen Zahra, säger att den rymmer både drama, humor och spänning. - Och den är väldigt karaktärsdriven. Till en början förstår man kanske inte varför man följer just de här personerna, men sedan uppdagas det efterhand.

Inte mindre än tre regissörer är involverade i projektet, som är ett samarbete med SF: Johan Tapper (”Poliser”), Molly Hartleb (”Höök”) och Erik Leijonborg (”Tusenbröder”). - Det kan vara inspirerande med tre olika regissörer i ett så här långt projekt. Det är säkert bara bra, säger Jonas Malmsjö, Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro