ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Lloyd Cole är tillbaka

Stockholm Pontus Hammarlund · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”Antidepressant” som släpps nästa vecka är Llyod Coles andra skiva som medelålders musiker – enligt honom själv. Skottens karriär sträcker sig över 20 år och drivkraften finns kvar. Åtminstone ett tag till. – Jag hoppas att jag, när jag kommer till källan och den är torr, vilket kommer hända en dag, drar mig tillbaka och försörjer mig på något annat sätt, säger han. •Hur är det att åldras som musiker? – Det är svårt. Jag är lite fet just nu vilket är väldigt... •Du är väl inte fet. – Förra året hade jag en liten kula på magen, förmodligen på grund av för många öl. Nu försöker den ta sig hela vägen runt. Än har den inte lyckats men den är halvvägs. Jag är väldigt upptagen så jag har inge rätt att vara fet. ”Antidepressant” får en att hoppas att Lloyd Cole fortsätter att släppa plattor åtskilliga år. Det låter bättre än något han gjort på länge. – Jag har saker kvar att göra inom musiken. Men det har blivit svårare att vara en resande musiker de senaste åren. I princip sedan kriget mot terrorismen inleddes. •Är du rädd? – Nej, det är jag inte. Det enda ord som finns för det som pågår är dehumanisering. Ibland känner jag att terroristerna har vunnit eftersom livet är värre. De rigorösa säkerhetsåtgärderna kring flygtrafiken har exempelvis ställt till det för Lloyd Coles kommande Europaturné som tar honom och den före detta The Commotionskollegan Neil Clarke samt ytterligare en medmusiker till Sverige i oktober. – Jag har fått tänka om helt. Vi får resa på marken i stället för i luften vilket är jobbigt för en medelålders man. Den medelålders Lloyd Cole har svårt för dagens musik. – Jag gillar inte mycket musik. Är det inte fantastiskt vill jag inte lyssna på det. Och vad är oddsen på att en grupp finniga tonåringar från England skulle kunna göra något som verkligen berör mig. – Jag lyssnade på Kaiser Chiefs nyligen och jag vart djupt besviken. Men jag gillar Camera Obscuras låt ("Lloyd, are you ready to be heartbroken", reds anm.) som handlar om mig. Det är ett bra stycke musik.

Namn: Lloyd Cole. Ålder: 45 år. Yrke: Musiker. Tidigare: Medlem i nedlagda 80-talsbandet The Commotions. Familj: Hustru och två söner. Bor: I ett nyköpt hus i Massachusetts. Aktuell: Med albumet ”Antidepressant” som släpps på måndag. Spelar dessutom på Södra Teatern i Stockholm den 9 oktober och i Stenhammarsalen i Göteborg dagen efter.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro