ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Melody Club

Stockholm Pontus Hammarlund · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Basisten Niklas Stenemo och trummisen Andy A har egentligen funnits med i bilden och turnerat med bandet en längre tid. Men ”Scream” är den första skiva de gjort som fullvärdiga Melody Club-medlemmar. – Livemässigt så är det väldigt bra. Innan var det ofta jag och Erik som hade underhållarrollen. Nu har man ett par till, säger Kristofer Östergren. •Är det skönt med delat ansvar? – Jag vet inte. Jag gillar ju att ha den rollen. Men det är kul när man vänder sig om och det svänger på jävligt bra där bak. Magnus Roos och Richard Ankers lämnade Melody Club i samförstånd med resten av bandet. Anledningen var helt enkelt att de inte ville ägna gruppen lika mycket tid som övriga medlemmar. På ett sätt slöts cirkeln då nuvarande basisten Niklas Stenemo som även är gitarristen Erik Stenemos kusin, med ett förflutet som frontfigur i The Mo, tog plats i bandet. – Det är lite kul för Niklas lärde alla oss att spela, säger Erik Stenemo. – Då trodde man inte att han skulle spela i samma band, fyller Jon Axelsson i. Våren 2005 åkte Melody Club på en drömturné i Europa som förband åt Kylie Minogue. – Hon stannade alltid upp och sa att hon tyckte att det var kul att vi var där och gick och nynnande och visslade på Melody Club-låtar. Så det var jävligt kul, säger Erik Stenemo. Precis efter turnén kom beskedet att hon drabbats av bröstcancer. – Det är klart att de visste det under slutet av turnén men det var inget man ens kunde ana. Så vi blev lika chockade som alla andra när vi läste det i svenska tidningar, säger Erik Stenemo. Snart är det turnédags igen för Melody Club. I mitten av januari sticker de ut på Sverigeturné och därefter bär det av till USA och förhoppningsvis Australien.

Bildtext: – Han gör vår musik råare. Lite mer avskalat, spetsigt och kantigt, säger Kristofer Östergren om Klas Åhlund som producerat en stor del av nya plattan ”Scream”. Release den 8 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro