ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Mick Garris – Masters of Horror

Stockholm Pontus Hammarlund · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag kom på idén och drog ingång det hela men alla regissörerna är männen bakom ”Masters of Horror”, de är mästarna, säger Mick Garris. Han arrangerade middagar tillsammans med sina regissörskollegor inom skräckgenren och upptäckte att det var fler än han som törstade efter mer konstnärlig frihet och kontroll. – Allt handlar om att ge filmskapare chansen att bli filmmakare igen och att de inte ska vara reducerade till filmproducenternas personal. Och det var många som ville vara med. John Carpenter, Tobe Hooper och Takashi Miikeen är några av de tretton som gjorde en entimmes film vardera. Och visst är det svårt att inte dra paralleller till ”Tales from the crypt”. – Skillanden är att ”Tales from the crypt” hade manusförfattare knutna till sig, och en speciell stil. Vi uppmuntrar regissörerna att göra det filmerna så unika och personliga som möjligt, säger Mick Garris. •Varför började du regissera inom skräckgenren? – Jag tror att många av dem som skriver eller regisserar skräck har varit outsiders. De är de socialt missanpassade och inte de populära i skolan. De är inte kaptenerna i fotbollslaget. – Och när du inte är en del av den sociala scenen vänder du dig innåt i stället och öppnar upp mörka källor. •Så era middagar är rena revanschfesterna? – Ja, haha. Succé är den bästa sortens revansch. •Varför är det så vanligt med nakna kvinnor i skräckfilmer? – Haha, det är sant. Jag tror att det finns en stor rädsla för sexualitet och intimitet hos unga. Speciellt hos de som är lite utanför. Det är därför skräck upptäcks av tonåringar. Det finns ett växelförhållande mellan skräck och sexualitet. ”Masters of Horror” sänds i Canal Plus 22.00 i kväll.

Bildtext: Mick Garris är nära vän med skräckförfattaren Stephen King och den regissör som gjort flest filmer av hans böcker. Nyligen gav han också själv ut sin första skräckroman ”Development hell”.

Här är regissörerna bakom ”Masters of Horror”: Mick Garris Don Coscarelli Stuart Gordon Tobe Hooper Dario Argento Joe Dante John Landis John Carpenter William Malone Lucky McKee Larry Cohen John McNaughton Takashi Miike

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro