ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ, Musiq

Stockholm Patrik Wirén · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Soulstjärnan Musiq Soulchild firar nyår många mil från hemmet i Philadelphia. På nyårsafton spelar han på Gamla Tryckeriet i Stockholm. Och han är inte missnöjd över att vara så långt från nära och kära. - Min publik är mina vänner, säger han.

Det har varit tyst om Musiq Soulchild under en tid. Senaste skivsläppet var med ”Soulstar” 2003, alltså för närmare fyra år sedan. En lång tid i den ombytliga musikbranschen. I mars är det dags för återkomsten till skivdiskarna med ”Luvanmusiq”. - I den här branschen tenderar folk att ersätta en om man är borta för länge. Så jag antar att jag får introducera mig för människor på nytt. Och jag tror att skivan är en bra introduktion både för de som känner till mig sedan tidigare och de som inte gör det.

Sedan förra plattan har Musiq, vars röst ofta jämförts med Stevie Wonders, både ett nytt skivbolag, management och produktionsteam. Han säger att han verkligen längtar efter när skivan släpps i mars och att den i och med alla nya samarbeten markerar en nystart. - Hur jag ser på albumet stämmer överens med hur folk upplever det nya året, med alla förväntningar. Att liksom börja om från början.

Ser du fram emot att fira nyårsafton? - Ja, det gör jag varje år. Många har en positiv energi den dagen, det är något särskilt med nyårsafton. Jag bara önskar att folk kunde se varje dag på samma vis.

Vad är dina förväntningar inför 2007? - Jag tänker fortsätta sprida det musikaliska arvet och göra mitt bästa för att återgälda artisterna som är ansvariga för att jag har en karriär inom musiken. Många av dem är inte längre med oss. Men jag vill ge tillbaka en del av det de har gett till oss. Förhoppningsvis kan jag även inspirera andra människor under resans gång. Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro