ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Perrelli på allsången

Stockholm Anders Göransson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll är det dags för stor final för årets Allsång på Skansen. Bland artisterna finns Charlotte Perrelli, som nyligen gav ut en hyllningsskiva till Monica Zetterlund.

+ Vad kommer vi att få höra? Det måste väl ändå bli "Sakta vi gå genom stan"...? – Det skulle man kunna tänka sig, kanske, haha. Men först och främst har jag skrivit en hyllningsmelodi till Monica, som heter "I din röst", och den måste jag ju sjunga. Men jag kommer att väva ihop den med en bit av "Sakta vi gå genom stan" – den känns helt rätt att sjunga när man står på Skansen i Stockholm.

+ Är du inte lite läskigt att sjunga Monicas Z:s låtar? Man blir ju oundvikligen jämförd, och det är inte det lättaste...? – Jag känner det inte alls så. Monica är verkligen en jättestor musikalisk förebild för mig, jag är fascinerad över henne som artist. För mig är det fråga om att älskar man musiken så känns det inspirerande att sjunga den. Och jag tror att folk tycker att det är roligt att musiken lever vidare, vare sig hon eller någon annan sjunger.

+ Du får fint sällskap på scen, Lill Lindfors och Björn Skifs - vad har du för förhållande till dem? – De är fantastiska artister. Björn och jag har jobbat tillsammans vid några tillfällen, gjort några galor och duetter. Lill och jag har aldrig jobbat tillsammans, men det känns som om vi känner varandra ändå.

Det blir till att slåss om publikens gunst? – Nej, det tycker jag inte. De är så stora artister, de har funnits sedan jag föddes. Jag känner inte att jag ska tävla med dem om deras publik. Absolut inte.

+ Du har just gett ut en ny skiva, du åker runt med "Heartbreak-turnén" – och så har du två små barn därhemma. Är inte du helt utsjasad efter den här sommaren? – Nej, inte helt. Jag var ledig nästan två veckor över midsommar, och var hemma hos mina föräldrar. Jag bara solade och badade och hade det skönt.

+ Ska du inte vara mammaledig någon gång? – Det skulle väl vara vid femte barnet eller så där, haha. Nej, jag har ingen aning. Jag syns väldigt mycket när jag jobbar och tycker folk att "oj, vad hon jobbar ihjäl sig". Men jag har inte det där fasta jobbet jag måste gå till vid vissa tider, det gör det så mycket lättare för mig. Jag kan vara ledig 3-4 dagar mitt i veckan.

+ Du är något av en veteran på Allsångsscenen - det här blir tredje gången gillt. Har du funderat över möjligheten att ta över showen när Anders Lundin någon gång slutar? – Det har jag inte gjort, men om jag fick förfrågan skulle jag verkligen göra det. Ska jag vara programledare i TV så ska det handla om musik, för det är där mitt hjärta ligger.

ANDERS GÖRANSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro