ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ !!! släpper platta 5/3

Stockholm Pontus Hammarlund · 2 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

2004 var !!! namnet på mångas läppar. Amerikanernas fusion av det mesta som svänger inom musikvärlden tog dem dock aldrig till Sverige. En spelning under det årets katastrofalt regninga Roskildefestival var det närmaste åttamannabandet kom vårt land. Men nu är !!! tillbaka – med ny platta och två spelningar inbokade i Sverige. Metro ringde upp Allan Wilson som bland annat ger ljud i blåsinstrumenten. •Många försöker, men ni är ett av få band som lyckas med att blanda många musikaliska influenser och fortfarande behålla ett riktigt bra sound. Vad är hemligheten? – Jag vet inte. Jag försöker att inte tänka på det så mycket för då kanske den förmågan försvinner. Men jag håller med dig om att det är en av våra styrkor, att filtrera våra influenser på bästa sätt utan att det låter som något annat. •Är det ibland svårt att vara åtta egon i samma band? – Absolut. Det kan vara ett problem. Men vi har blivit bättre på att hantera det. Bättre på att veta när det är ett dags att ta ett steg tillbaka och låta de andra bestämma. Förr ville alla bestämma allt hela tiden och vi tjafsade en hel del vilket bara blev löjligt. I dag väljer vi våra slag. •Märks det på resultatet – på ”Myth takes”? – Ja, de individuella delarna fick skina mer. Det är en mer fokuserad platta som har mer djup bådet text- och musikmässigt än den förra. Den har mer självförtroende. Eftersom bandets medlemmar finns utspidda runt om den amerikanska kontinenten hyrde de ett hus utanför Nashville inför arbetet med nya skivan. Och när de inte ägnade sig åt musiken praktiserade de kung-fu-workout. – Haha, en gång kom brevbäraren när vi gjorde det endast iklädda underkläder i vardagsrummet. Ett fönster var öppet och vi spelade hög pumpande gayhouse. Så han trodde nog att det var frågan om en konstig porrfilmsinspelning. •Använder ni droger? – Visst. Men inte i studion, vi gillar inte att vara borta i huvudet i tre dagar och spela in musik. Men vi gillar definitivt att experimentera med droger. !!! turnerande med Red Hot Chili Peppers förra sommaren. Nu är det dags för en egen turné igen. Den 19 april spelar de i Stockholm, två dagar senare i Malmö.

Bildtext: Om svensk musik: – Jag gillar faktiskt Bob Hund väldigt mycket. Jag har både ett studio- och livealbum. Det låter som ett svenskt Pixies. Men jag måste säga att jag inte gillar hans röst, den irriterar mig lite, säger Allan Wilson i !!!.

Medlemmar: John Pugh, Nic Offer, Allan Wilson, Mario Andreoni, Tyler Pope, Justin Van Der Volgen, Dan Gorman och Jerry Fuchs. Skivor: ”!!!” (2001), ”Louden up now” (2004) och ”Myth takes” (2007).

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro