ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Sveriges Radio-festival i Kungsträgården

Stockholm Pontus Hammarlund · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag blir det underhållning, aktiviteter och radiosändningar från Kungsträgården i Stockholm när Sveriges Radio anordnar festival. Dagen inleds med direktsändning av P4:s ”Ring så spelar vi” och avslutas med P3-kväll och uppträdanden av artister som Marit Bergman, Lisa Miskovsky och Mando Diao. Men en av festivalens intressantare programpunkter står Loa Falkman för – han anordnar operaskola 11.45. – Det är för att folk ska få lite humm om vad det handlar om. Vad vi har för vokabulär, säger han. Under parollen ”Hela Sverige sjunger” lär Loa Falkman ut hur man kan utveckla sin sång och kunskap kring sång på Kungliga Operans hemsida. Men i morgon lämnar han cyberrymden och ger sig ut i verkligheten. – Folk har ju ingen aning om vad stöd, mask eller olika klangrum är. Utan det tänker jag visa tillsammans med några studenter. Så att folk får en smak av vad det handlar om. • Hur är det med operans tillstånd i dag? – Det är ett väldigt starkt intresse. •Så återväxten är god? – Det få man säga. Men jag vill öka intresset för sång. Körsångsverksamheten är faktiskt större än idrottsrörelsen, säger Loa Falkman och fortsätter: – Det finns en grogrund för nya sångare som tänker ”ah så där ska man göra”. Men det är också rent allmänt rösthygieniskt för alla som använder sin röst att sjunga. Så att man inte blir trött i halsen.

Bildtext: Sveriges Radio-festivalens hela program finns på sr.se/festival

Fakta: P3-kväll börjar 19.30 och leds av Anton Berg och Sanna Bråding. Mando Diao, Anna Ternheim, Lisa Miskovsky, Agnes, Thomas Di Leva, Marit Bergman och Promoe uppträder.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro