ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ The Cunninlynguists

Stockholm Pontus Hammarlund · 22 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Det var riktigt coolt och hett. Energin var hög och det var packat med folk. Plus att Pharrell från Neptunes fanns i publiken och kollade in vår show, det var nice, säger Deacon the Villain som tillsammans med Kno utgör grunden för The Cunninlynguists som dock omger sig med mer eller mindre frekventa gäster som exempelvis Natti och Tonedeff. Den sistnämnda följer med till Sverige den här gången. •Ni lägger stor vikt vid texterna som ofta är personliga. – Ja, skulle jag skriva en bok så skulle den handla om något viktigt. Och det gäller allt. Om du pratar bör du ha något att säga, säger Deacon. •Är det någonsin ett problem att vara så pass personlig som du är? – Nej, inte om du har rätt musik bakom dig som får dig i rätt stämning. Musiken kan hjälpa dig att få ur dig något som du inte ens visste fanns i dig. Låt det hända bara. •Vilket ämne är viktigast om du skulle skriva en låt i dag? – Männsikor behöver peka på sig själva oftare. Och se på livet utifrån vad de har gjort för sig själva. Jag tror att jorden skulle bli en bättre plats om männsikor gjorde det innan de börjar ägna tankarna åt annat. •Om du inte var musiker, vad skulle du göra då? – Jag skulle nog vara lärare, rådgivare eller något sådant. Det ligger inte så långt från vad vi gör. För även om vi bara försöker lära folk hiphophistoria så är det just lära folk något vi försöker göra. Och nu är det Sverige som ska få sig en lektion. Men Deacon ser ett problem med att vara hemifrån. – Jag gillar verkligen Europa men i Amerika gillar vi dålig och onyttig mat. Det gör inte ni. Därför är det svårt att hitta den där goda, feta maten som jag älskar. Så jag kommer över och tappar några kilon, hehe.

Spelschema (lämpligt som bildtext i respektive stad): •Lund Mejeriet 23/11 •Göteborg Storan 24/11 •Stockholm Nalen 28/11

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro