ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ, Trivium

Stockholm Patrik Wirén · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När förbandet Trivium turnerade med Iron Maiden 2005 bevittnade gruppen en av hårdrockshistoriens märkligaste skandaler. Under en konsert överöstes Iron Maiden med ägg, spottloskor och ölmuggar. Allt iscensatt av Ozzys fru, Sharon Osbourne. - Jag vet inte varför det hände, men det säger en del om hur oproffsig den turnén var, säger Triviums frontman Matt Heafy.

Möjligen inleddes konflikten med att Iron Maidens sångare Bruce Dickinson i en intervju uttalade sig negativt om dokusåpor. Sharon tolkade det som att vokalisten syftade på ”The Osbournes” och när den ambulerande festivalturnén Ozzfest, där Black Sabbath med maken Ozzy var huvudband, nådde Kalifornien tog hon ut sin hämnd. En upprörd publik såg hur Iron Maidens konsert saboterades fullkomligt. Förutom äggkastning från dottern Kelly och andra ur Ozzys läger bröts strömmen vid ett flertal tillfällen och maskoten Eddie hindrades från att komma ut på scenen. Trivium hade inga problem med att välja sida efter incidenten som chockade hårdrockspubliken. - Efteråt bar vi Iron Maiden-tröjor varje dag. Senare fick vi ett mejl från deras manager som tackade för stödet. Vi var det enda band som gjorde något sådant, alla andra var för skraja, minns Matt Heafy.

Amerikanska Trivium är aktuella med sitt tredje album, ”The Crusade”, som släpptes i oktober. Även om gruppen bland annat belönats med en guldplatta i England är det fortfarande ett okänt namn för många. Något som svängen med Iron Maiden förhoppningsvis kan förändra. - Vi kan bara göra vårt bästa och hoppas att folk gillar det vi gör.

Att Iron Maiden under pågående turné väljer att fokusera på senaste släppet ”A Matter of Life and Death" tycker han bara är positivt. - Det är min favoritplatta, så jag är nöjd. Det är modigt att inte bara köra sina största hits. Jag skulle göra likadant om jag var i deras situation. Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro