ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ Viktigast i veckan med Joey Tempest

Stockholm Pontus Hammarlund · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Europe behöver väl knappast någon närmare presentattion. När bandet gjorde comeback för ett par år sedan var det många som trodde att det handlade om en tillfällig återförening. Men icke. Nu är Joey Tempest och kompani tillbaka med ännu en platta – ”Secret society” – Det är Europerefränger och så där men det är en modernare platta. Den är tuffare. Vi ville inte göra en 80-talsplatta. – Vi sa till varandra 2003 att det här ska bli på riktigt även om folk inte kommer tro det. Många gör ju snabba ”reunions” för att sedan dra iväg igen. Men vi bestämde oss för att bygga upp det ordentligt igen. Vi ville göra många plattor och många turnéer.

I veckan...

...ser jag mina polare på scen när vi ger oss ut på turné. Det är en bra känsla eftersom vi känner varandra sedan vi var tonåringar och får göra det vi mest av allt vill. Vi kommer bra överens just nu och alla ser fram emot att turnera igen.

...lyssnar jag på The Killers. Jag tycker de är helt fantastiska, det är min favoritgrupp just nu. Fyra killlar från Las Vegas som plockar inspiration och lånar idéer överallt. Jag tror att de kan bli ett av de där riktigt stora banden i framtiden.

...läser jag recensioner på vår nya platta. Jag läser recensioner om de finns där men jag söker inte efter dem. Man har lärt sig med åren att inte ta det för allvarligt. Men det är kul att kolla.

...surfar jag efter en megafon. Jag har en idé om att använda den på scen under turnén.

...shoppar jag scenkläder. Jag har en tjej i Stockholm som hjälper mig med det. Det är ganska enkelt nuförtiden. Vad jag vill ha är lite t-shirts och ett par jeans bara.

...äter jag lätt mat inför turnén. Vi brukar alltid vara duktiga i början av turnén men i slutet blir det sju hamburgare och fem öl innan giget.

...dricker jag grapefruktjuice. Men som sagt. Det blir mer rock'n'roll mot slutet av turnén.

...jobbar jag på scen.

...bävar jag för första giget. Det är alltid lite nervöst.

Veckans höjdpunkt: Första giget på turnén. Det är kul att släppa nya plattan ”Secret society” också men den är ju redan inspelad.

Namn: Joey Tempest. Ålder: 43 år. Yrke: Sångare i Europe. Familj: Hustrun Lisa. Bor: I London. Aktuell: Men bandets platta ”Secret society” och Skandinavienturné med start i Lund den 26 oktober.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro