ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ - Yukimi Nagano

Stockholm maria forsström · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Little Dragon heter bandet som stått bakom en smärre hype i London på sistone. De släppte singeln Test/4ever i några tusen ex vilka tog slut, men därefter spelades av vad bandets frontfigur Yukimi Nagano kallar ”bra folk” och därför nådde ut ändå. Yukimi Nagano har sin mamma och sina syskon i Los Angeles, sina kusiner i Japan och sin uppväxt i Göteborg. Trots sin fantastiska röst och sina samarbeten med artister som José Gonzáles och Koop är hon okänd i större delen av Sverige. Möjligen kan det bli ändring på det nu när hon har ett eget projekt istället för att spela andrafiolen åt andra. - Jag är så trött på det! säger hon och skrattar. - Nu gör jag inget mer om det inte är att skriva till mig själv. Vilket förstås är en sanning med modifikation från en som för tillfället bara har en paus i turnerandet med Koop. Hur hinner du? - Det blir lite tajt om tid ibland, men vi turnerar inte konstant utan någon månad i november och december. Sen är man hemma och får skriva så mycket man hinner, säger Yukimi Nagano. - Men vi skriver nytt hela tiden, så det blir många låtar att välja mellan till slut. Hon vet inte riktigt när vi kan vänta oss ett fullängdsalbum, men hoppas att det ska komma nästa år, och utlovar en ganska bred stil. Du verkar annars ha hamnat i ett jazzfack, är det något som ligger dig nära? - Jag gillar det men är ingen fanatiker. Det var i skolan som någon tyckte att min röst passade till det. Min egen musiksmak är inte riktigt så, det blir antagligen inget sådant på skivan. Det finns många grymma jazzlåtar men jag vill in på ett nytt spår. Yukimi Nagano har bott i både Japan, New York, Boston och Stockholm men är nu tillbaks på hemmaplan i Göteborg och tror att hon blir kvar ett tag. - Även om det inte är så kul… haha. Nej, men jag reser så mycket ändå.

Namn: Yukimi Nagano Ålder: 24 år Bor: Göteborg Familj: Pojkvän Aktuell: Med egna bandet Little Dragon och turné med Koop

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm maria forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro