ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STONOJ,viktigast i veckan med shebang

Stockholm Patrik Wirén · 9 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Viktigast i veckan med Betty Dittrich

Betty Dittrich. Ålder: 22 år. Yrke: Sångerska och låtskrivare. Familj: En mops och en pojkvän. Bor: Stockholm. Aktuell: Med Shebangs tredje album, ”Go! Go! Go!” som släpps på onsdag.

Duon Shebang slog igenom 2001 med albumet ”The whole shebang” och singeln ”Romeo” som toppade försäljningslistan i sju veckor. 2003 kom uppföljaren ”So come on”. Sedan dess har det, bortsett från en cover på Kim Wildes ”Kids in America” för ett par år sedan, varit tyst. Tills nu. Betty Dittrich (som egentligen heter Elisabeth) säger att uppehållet gör att det känns lite extra nervöst. - Det var ju ett tag sedan och är kanske inget som folk har fräscht i minnet. Samtidigt är det ganska skönt att den släpps nu. Vi har jobbat länge med skivan så det känns bra. Tror du att folk glömt er? - Nej, det tror jag faktiskt inte. Fastän det är jätttelänge sedan Shebang släppte något är det många som skriver på vår hemsida. Folk är inne och skriver varje dag.

För Betty innebär ”Go!Go!Go!” skivdebut. Marina Ljung har varit med hela tiden, men tidigare var det Johanna Thulin som syntes vid hennes sida. I dag är Johanna upptagen med universitetsstudier och Betty fick chansen att äntra rampljuset. Var du ett fan av Shebang innan du kom med? - Ja, absolut. Det är den musikstilen jag har sysslat med när jag själv gjort låtar. Har du och Marina skrvit några låtar på plattan? - Nej, vi har faktiskt inte det. Men vi har skrivit en del som kommer på nästa skiva. Patrik Wirén

I veckan…

…ser jag ”Leende guldbruna ögon”. Den är skitkul och fin och har ett budskap. Fares Fares är dessutom väldigt lyckad i rollen.

… lyssnar jag på min nya skiva med Fall Out Boy. Jag har upptäckt dem ganska nyligen och gillar det verkligen.

…. läser jag boken ”Tillsammans är man mindre ensam” av Anna Gavalda, som jag precis börjat läsa. Jag har fått den av min svärmor. Annars är jag ett stort fan av John Ajvide Lindqvist.

… surfar jag på My Space. Jag pillar på vår sida och kollar in andra band. Man kan hitta ganska roliga saker där ute.

… shoppar jag strumpbyxor i olika färger nu när det börjar bli varmare. Jag är ingen som gör av med hur mycket pengar som helst men jag gillar att gå runt och titta i affärer.

.. äter jag thaimat. Det är så himla gott. Vi kommer nog gå ut och äta för att fira skivan och då blir det säkert lite thaimat.

.. dricker jag hemmagjorda smoothies. Det är himla gott med banan. Och kiwi!

… jobbar jag med att skriva klart två nya låtar som jag spelar in i min hemmastudio. Sedan ska vi göra en hel del promotion för skivan och repa med bandet.

…bävar jag inför skivsläppet. Jag har aldrig varit med om det tidigare så det ska bli spännande att se recensionerna.

Veckans höjdpunkt: ”Skivsläppet. Det ska bli väldigt spännande och skojigt att se hur det går.” Betty Dittrich

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro