ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stor bluff: Lärare "höll" 257 kurser – fanns inte i verkligheten

Johanna Cardell · 28 Jan 2016
Uppdaterad 28 Jan 2016

Foto: TT/skärmdump/montage


Den påstådda cirkelledaren hade hand om 257 kurser. Men personen existerade inte i verkligheten. Nu tvingas Studiefrämjandet i Umeåregionen att betala tillbaka runt nio miljoner kronor för bidragsfusk, skriver Västerbottens-Kuriren.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i våras fusket avslöjades av tidningen och nu har också Umeå kommuns och Studiefrämjandets egna undersökningar kommit fram till att uppgifterna stämmer om att en påstådd person har haft hand om 257 kurser – men att kurserna aldrig existerat, skriver VK.

– Jag har absolut aldrig varit med om någonting liknande, det är en extrem situation som har varit i Umeå och jag tror att väldigt många känner sig förda bakom ljuset, säger Britten Månsson Wallin, generalsekreterare i Folkbildningsrådet till VK. 

Polisen har inlett en förundersökning om bedrägeri och Folkbildningsrådet har beslutat att förbundet ska betala tillbaka omkring nio miljoner kronor i statsbidrag. Studieförbundet har bland annat tagit emot både kommunala och statliga bidrag för verksamhet som aldrig bedrivits

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro