ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stor inbrottsliga sprängd i Stockholm

John Lindblom · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LIGA. Västerortspolisen har sprängt en stor inbrottsliga som nu sitter häktade misstänkta för en lång rad brutala inbrott. Det handlar om ännu ett gäng som slår till där de själva är bosatta. – De flesta av de misstänkta har sitt hem i närheten av brottsplatsen, vilket förklarar att de ofta vet vilka lägenheter som är intressanta, säger Ivan Erixon, närpolis i västerorts polisdistrikt.

Ligan består av minst fyra personer, alla i 20-årsåldern, och greps på bar gärning efter en dubbelstöt för tre veckor sedan i Spånga. Två av dem lyckades fly och anhölls i sin frånvaro.

Stora mängder stöldgods har hittats.– Ett av flera hänsynslösa in­brottsgäng. De bryter upp kraftiga lägenhetsdörrar med kofot och tejpar samtidigt för grannarnas titthål, säger Ivan Erixon.

Mellan 2005 och 2007 har inbrotten i länet ökat med 80 procent, och enligt länskriminalen är det ofta just ligor från de västra länsdelarna som ligger bakom.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro