ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stor vapengömma i P-garage

Valerie Kaspersen · 9 Apr 2018
Uppdaterad 9 Apr 2018
Fyndet gjordes i stadsdelen Skärholmen i södra Stockholm under söndagen.

Fyndet gjordes i stadsdelen Skärholmen i södra Stockholm under söndagen. Foto: Wikimedia commons/ IBL


Under en rutinmässig sökning fann polisen i Stockholm flera bilar fyllda med vapen och knark.

klar

Artikellänk är kopierad

LÄS MER: Rekordmånga vapen upptäcks vid domstolarnaJättebeslaget bestod av automatvapen, sprängmedel och  knark, uppger polisen i ett pressmeddelande.– Det var en rutingrej. En grupp poliser som jobbar just med att dämpa den här våldskurvan som finns i kriminella nätverk här i regionen hade helt enkelt inget planerat att göra och rekvirerade en narkotikahund för att nosa runt i det här garaget, säger Jonas Lindberg, gruppchef för särskilda insatsen Max till Aftonbladet.En polishund markerade en bil och när polisen tittade in fann de att fordonen var fyllda från golv till tak med vapen och knark.

– Vi bedömer att det kommer ta flera dagar att tömma bilarna, säger Jonas Lindberg till Aftonbladet.

Hittills har en man anhållits misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Vapenfynden kopplas till ett “visst kriminellt nätverk”, men Jonas Lindberg går inte in på närmare detalj än så.– Vi gör beslag av vapen ibland men jag tror inte medborgarna förstår riktigt vilken typ av vapen det är, det är vapen ämnade för krig, säger Jonas Lindberg till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro