ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stora förseningar i tågtrafiken – löser sig inte i dag

Linus Lindgren · 14 Maj 2018
Uppdaterad 14 Maj 2018
Förseningarna ledde till stora folksamlingar på Göteborgs tågstation.

Förseningarna ledde till stora folksamlingar på Göteborgs tågstation. Foto: Maja Schiöler


Sedan i morse råder stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. Hittills påverkas 27 tåg av förseningarna som inte kommer vara lösta förrän tidigt i morgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Anledningen bakom tågförseningarna är ett elfel mellan Vårgårda och Alingsås. Enligt Annie Edwards på SJ:s presstjänst leds tågen vilket leder till stora förseningar.

– Vi har lite tågkö just nu. Det här har lett till förseningar då tågen leds om via Borås just nu. Det är spänningslöst på delar av spåret just nu, säger hon.

Just nu är det 27 tåg som har påverkats av förseningarna.

Tågstoppet har pågått sedan tiotiden i morse och det ser ut som att det inte kommer lösas förrän vid femtiden i morgon bitti enligt Annie Edwards.

Tidigare i dag fick 330 personer evakueras från ett tåg då elfelet gjorde att tåget blev stående utan luftkonditionering i flera timmar enligt Expressen.

Annie Edwards säger att man ska kontakta kundtjänst för eventuell ersättning.

– Vi har gjort så att alla biljetter blir ombokningsbara. Sedan är det de vanliga ersättningsreglerna som gäller, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro