ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stora protester i Frankrike – minst 24 poliser skadade

TT · 28 Apr 2016
Uppdaterad 28 Apr 2016
Enligt inrikesminister Bernard Cazeneuve har 124 människor gripits under dagen.

Enligt inrikesminister Bernard Cazeneuve har 124 människor gripits under dagen. Foto: TT NYHETSBYRÅN


Minst 24 poliser har enligt myndigheterna skadats, varav tre allvarligt, i protester i Frankrike mot de ändrade arbetsrättsliga lagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Särskilt allvarliga har protesterna varit i städerna Nantes, Lyon, Marseille och Touluse men de tre allvarligt skadade poliserna ska ha befunnits sig i Paris.

Enligt inrikesminister Bernard Cazeneuve har 124 människor gripits under dagen.

Många av demonstranterna uppges vara studenter och arbetare. Under dagen har det rapporterats om att de kastat flaskor, gatsten och andra föremål på poliser som bland annat har svarat med tårgas.

Motståndarna mot förändringen av den arbetsrättliga lagstiftningen brännmärker den som allt för arbetsgivarvänlig och menar att den allt för lite tar hänsyn till arbetarnas rättigheter. Det ska bland annat bli lättare att säga upp anställda, billigare att anställa och ges större möjligheter att använda tidsbegränsade anställningskontrakt.

En lång rad protester har dragit genom landet sedan förändringarna började införas den 9 mars. Den 31 mars demonstrerade minst 390 000 människor i landet.

Flera längre eller kortare strejker är också planerade.► LÄS MER:  Nej, de här kravallerna har ingenting med invandrare eller terrorism att göra

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro