ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stora spritfabriker i Växjö utslagna

Foto: Katarina Pettersson / Polisen · 18 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två avancerade anläggningar för illegal sprittillverkning har sprängts i centrala Växjö. Nästan ett ton socker, 400 liter mäsk och 150 liter färdig sprit beslagtogs lagom till midsommarhelgen.

Två män, 43 och 52 år gamla, tros under en längre tid ha tillverkat stora mängder sprit för kommersiellt bruk. En av dem hade gömt utrustningen i sin mammas villa.

Polisen slog till i början av veckan och det är inte uteslutet att förundersökningen kan resultera i ytterligare tillslag.

Vilka som har köpt spriten är polisen fortfarande förtegen om, men säger att det mycket väl kan röra sig om kommersiell verksamhet som svartklubbar och mindre nogräknade företagare.– Det är ingenting vi kan bevisa ännu, men med tanke på omfattningen måste man ha det med i tankarna säger Robert Loeffel, informationschef hos Kronobergspolisen.

Enligt Kronobergspolisen har alltså inte den illegala sprittillverkningen inom Sveriges gränser stoppats, trots de senaste årens ökning av smuggelsprit.– Tillverkar man stora mängder finns det ett stort ekonomiskt intresse i den här hanteringen, säger Robert Loeffel.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Katarina Pettersson / Polisen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro