ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storad anette stenius 13 maj

Stockholm Lina Färm · 13 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Anette Stenius Ålder: 44 Bor: Borlänge Familj: Gift, två vuxna barn och två barnbarn Aktuell: I ”Anette/Anette – Krimjouren” i SVT2 söndag kl 20.00 Fem tv-favoriter: nyhetsprogram, ”Postkodmiljonären”, ”Jeopardy”, polisdeckare i allmänhet och Beck-filmerna i synnerhet

I morgon visas dokumentärfilmen ”Anette/Anette – Krimjouren” om två polisinspektörers vardag.

Berätta om filmen. - Filmen växlar mellan att visa mig och mitt jobb i Borlänge, och den andra Anette i Trollhättan. Jag får exempelvis larm om en kvinna som misstänks ha blivit mördad av sin man. Det var fasansfullt att se och höra sig själv i filmen. Jag kunde aldrig tro att det hela skulle bli så stort, filmen har visats på bio och en snutt på Guldbaggegalan.

Hur är verkligheten jämfört med alla polisserier på tv? - Jag älskar själv Beck-filmerna, och vårt jobb är ganska likt dem. Till och med amerikanska kriminalserier, som kan vara ganska hemska, har likheter med hur det är i Sverige. Det finns lika jävliga brott här. Är det roligare att jobba som polis när det är värre brottslighet? - Det låter hemskt, men det är bättre om det finns saker att göra. Det är ju därför man blir polis. Jag tänker att eftersom det ändå begås brott, är det bättre om det händer i vårt distrikt, på mitt pass.

Vad är det svåraste i ditt jobb? - Det tyngsta är att meddela anhöriga att någon har dött. Även om man gör det på ett bra sätt, så känns det alltid hemskt att komma hem till någon och slå undan fötterna på dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro