ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storad orvar säfström 30 maj

Stockholm Lina Färm · 29 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Orvar Säfström

Ålder: 32

Bor: Malmö

Familj: Fru och två barn

Aktuell: Programledare för "Filmkrönikan Cannes special" i SVT1 kl 21.00

Fem tv-favoriter: "Jag har inte hunnit se några tv-program när jag har jobbat på "Filmkrönikan, det blir en av de saker jag ser fram emot att kunna göra nu"

I "Filmkrönikans" Cannes-special ikväll visas godbitarna från årets filmfestival.

Vad var höjdpunkten under årets festival? - Det var när jag intervjuade före detta amerikanske vicepresidenten Al Gore, som gjorde pr för dokumentären "Den obekväma sanningen". Hollywood-stjärnor kan vara griniga och sura, men Gore var otroligt medietränad och jättetrevlig.

Ken Loach tog hem Guldpalmen i år med "The Wind that Shakes the Barley". Vann rätt film? - Det var ganska oväntat, filmen var varken förhandstippad eller särskilt kontroversiell. Jag kan inte svara på om den var bäst eftersom jag inte har sett den än.

Det enda svenska bidraget i år var en kortfilm. Vilken film borde ha varit med, tycker du? - De som kunde ha platsat har inte varit aktuella, till exempel för att de visats på andra festivaler. Om Roy Andersson blir klar med sin kommande film så kommer han att vara en het kandidat i Cannes nästa år.

Det här blir ditt sista program för "Filmkrönikan". Vad händer nu? - Först och främst ska jag skriva färdigt en bok om film för gymnasieungdomar. Det känns bra att sluta nu, och till skillnad mot vissa andra är jag inte desperat att vara kvar på SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro