ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

storad Yngvild flikke 9 juni

Stockholm Lina Färm · 8 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Yngvild Flikke Ålder: 31 Bor: Oslo Familj: Make Aktuell: Med ”Musikbyrån presenterar Peking” i SVT2 kl 21.30 Fem tv-favoriter: ”Six Feet Under”, “Krönikan”, “Kobra”, dramaproduktioner och dokumentärer

”Musikbyrån” åker till Peking på en hysterisk rockfestival, där alla är glada och ingen är full.

Programmen om musikstäderna är en skandinavisk samproduktion. Hur delade ni upp städerna mellan er? - Vi har fått önska vilka städer vi ville göra. Danmark tog till exempel New York och Glasgow. Vi på NRK i Norge ville åka till städer och länder vars musik inte är så känd för oss i väst, och därför valde vi att göra två program om Dakar och Peking.

Varför just Peking? - Staden har varit en lucka för västligt inflytande, och Kina är en av världens snabbast växande ekonomier. I Peking finns Kinas största rockfestival, den hölls mitt i staden när vi var där, alla var jätteglada och dansade och vi såg knappt någon som var full.

Hur ser musikscenen ut där? - Det mesta är tyvärr dåliga kopior av musik från väst. Det märks att människorna är otroligt sugna och hungriga på musik som metal och rock, de har ju så mycket att ta igen på grund av kulturrevolutionen. Utvecklingen går jättefort.

Kan du rekommendera någon kinesisk musik? - Super VC låter ungefär som Radiohead, och Cold Blooded Animals spelar rock. Hang On The Box är lite som en blandning mellan Chicks On Speed och Le Tigre. De flesta sjunger på kinesiska, men den traditionella kinesiska musiken är inte stor.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro