ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storbritannien är det mäktigaste landet i världen

Gustaf Eriksson · 20 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012
Storbritannien är mäktigast i världen

Storbritannien är mäktigast i världen


Det mäktigaste landet i världen är – Storbritannien. I alla fall sett till mjuka värden som turism och kultur. Sverige klättrar till femte plats på rankingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sammanställningen av världens mäktigaste "mjuka" länder, som görs av tidningen Monocles, brukar toppas av USA. Men i år har ett tronskifte skett. För första gången någonsin tar Storbritannien över förstaplatsen. 

Mjuk makt är en term för att beskriva hur stort globalt inflytande ett land har på områden som kultur, utbildning och affärsattraktion.

Den viktigaste enskilda orsaken till den brittiska topplaceringen är sommarens OS i London, som blev en succé. – Det var någonting som hände på den här sidan Atlanten som stal vinden från USA:s segel, säger Monocles chefredaktör Tyler Brûlé till The Independent.

Sverige klättrar från femte till fjärde plats på listan. Mellan oss och Storbritannien finns USA, Tyskland och Frankrike.  I undersökningen ingår allt från antal utländska studenter och olympiska medaljer till kvaliteten på matkulturen och arkitekturen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro