ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storbritannien backar upp svensk miljökampanj

Johan Nylander · 22 Feb 2013
Uppdaterad 22 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Kampen mot klimatförändringarna har positiva bidrag för länders ekonomiska tillväxt. Det vill Sverige och Storbritannien lära ut till världen, skriver Dagens Nyheter.

Under svensk-brittiska samtal i Villa Bonnier på Djurgården i Stockholm igår eftermiddag gav Storbritanniens miljöminister Ed Davey sitt stöd till det svenska projektet att ta fram en rapport om miljökampens positiva ekonomiska effekter, initierad av miljöminister Lena Ek.

– Det är en utmärkt idé. Jag tror att ett ambitiöst förhållningssätt till klimatet är tillväxtvänligt. En del tror att det drar ned tillväxten, men dessa människor kan inte ha mer fel, säger Ed Davey, till DN.

Trots sitt muntliga stöd har Ed Davey har ännu inte utlovat några pengar.

Hittills står endast Norge och Sverige bakom finansiering av den vetenskap-ekonomiska rapporten som ska visa hur företag och länder kan tjäna pengar på klimatförhandlingarna.

Rapporten kommer inte vara redo FN:s nästa klimatrapport i september eftersom Lena Ek vill utvidga initiativet till att omfatta fler länder, skriver tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro