ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Störde ut mobiltrafik - mister hyreskontraktet

Anders Göransson · 26 Feb 2014
Uppdaterad 26 Feb 2014

Paret stördes av det evinnerliga mobilpratandet på uteserveringen intill - så de skaffade en störningssändare som slog ut mobiltrafiken. Både olagligt och potentiellt farligt, enligt hyresnämnden, och nu förlorar paret sitt hyreskontrakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är tidningen Hem & Hyra som berättar om paret, som bodde i en lägenhet ovanpå ett kafé i Göteborg. Kaféet var välbesökt och populärt, men föga uppskattat av paret. De irriterade sig på gäster som pratade i mobiltelefon när de satt på kaféets uteservering eller stod utanför och rökte.

För ett par år sedan märkte hyresvärden att mobiltelefoner i och i närheten av fastigheten tidvis slogs ut. Han anmälde saken och Post- och telestyrelsen lokaliserade störningskällan till parets bostad. Polisen gjorde husrannsakan och hittade en störningssändare.

Mannen erkände gärningen och fick dagsböter för brott mot lagen om elektronisk kommunikation. Han hade dessutom tidigare fått strafföreläggande för att han flyttat kaféets utemöbler.

Värden valde dessutom att säga upp parets hyreskontrakt, bland annat med hänvisning till att sändaren även störde ut potentiellt livsavgörande larmsamtal. Ärendet hamnade i hyresnämnden, som gick på värdens linje: Likgiltigheten för olycksrisken och för de besvär grannarna drabbades av är försvårande och motiverar, tillsammans med den brottsliga handlingen, att paret sägs upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro