ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storkull med rara vita tigerungar född i Österrike

Mathias Gerdfeldter · 26 Maj 2014
Uppdaterad 27 Maj 2014

klar

Artikellänk är kopierad

En djurpark i österrikiska Kernhof, utanför Wien, har fått glädjande tillökning. En vit tigerhona har för en månad sedan, den 25 april, fött fem välmående små tigerungar, skriver den franska tv-kanalen France TV på nätet.

Att alla ungar i en så pass stor kull föds välmående och överlever de första veckorna är relativt ovanligt. Det är faktiskt tigrarnas vita päls som på ett sätt förbannar dem:  den unika färgen hos vita tigrar beror på en genetisk mutation som samtidigt ökar risken för missbildningar vid födseln och svagt immunförsvar.

Den vita tigern har sitt ursprung i sydöstra Asien, men arten har betraktats som utdöd i vilt tillstånd sedan 50-talet. De få vita tigrar som finns lider också för det mesta av olika grader av inavel, då de tigrar som finns i fångenskap alla härstammar från ett fåtal individer.

Dessa små rackare (som döpts till samt deras mamma verkar dock som sagt alla må bra, och var pigga och lekfulla när de i dag för första gången visades upp för omvärlden.Lali, Lela, Lila, Lulu och Obama) 

På France TV:s hemsida kan du dessutom se en video på de livfulla ungarna.

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro