ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storm mot ministerns "blonda och blåögda"

Tobias Sahlén · 18 Mar 2013
Uppdaterad 18 Mar 2013
Billström är inte den mest populäre mannen på twitter i dag.

Billström är inte den mest populäre mannen på twitter i dag. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

I en intervju med DN, angående vardagen för de papperslösa, säger migrationsminister Tobias Billström (M) att det i Sverige finns ”bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda”. Ett uttalande som oroar Miljöpartiet, regeringens samarbetspartner i migrationsfrågor.

– Det är ingen hemlighet att samarbetet är tufft och vi är oroade över den riktning som Moderaterna har gått den senaste tiden, säger Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson på Miljöpartiet. 

– Moderaterna verkar vilja titta åt ett annat håll. 

Kritiken på uttalande lät inte vänta på sig och på Twitter stormas det rejält mot ministern.

"Med vänner som Billström behöver Reinfeldt inga fiender" skriver Stefan Holm.

"Tobias Billström, här har du en blond och blåögd tant som tycker att det börjar bli dags för dig att avgå!" skriver Jonas Gardell.

”Nu ska jag ringa # Billström för att bjuda in honom till "Pascalidou i P1" kl.15.03. Vi som inte är blonda & blåögda vill veta vad han menar!” skriver Alexandra Pascalidou.

Men alla är inte emot Billström. Han uttalande får stöd utav SD:s riksdagsledamot, Kent Ekeroth.

"Billström är vettig ibland faktiskt. Ok, han gillar massinvandring men här har han rätt inställning" skriver han på Twitter.

Liberala ungdomsförbundet (LUF), som tidigare krävt Tobias Billströms avgång, är dock kritiska till ministern. ”Om du ska ha en ny rättighet – varför ska du ha den rättigheten?" Hur fick du dina rättigheter Tobias, av Gud? På vilken grund?” skriver LUF:s ordförande Jonatan Maczik.

Metro har sökt Tobias Billström, genom dennes pressekreterare, Linda Norberg.

- Det var inte så smart sagt, säger hon men ber om att få återkomma med ytterligare kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro