ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stormkaoset: Djurpark utrymdes på grund av fallande träd

Filip Joelsson · 10 Aug 2018
Uppdaterad 10 Aug 2018
Borås djurpark stänger på grund av fallande träd.

Borås djurpark stänger på grund av fallande träd. Foto: Pressbild/Borås djurpark


Stormen "Johanne" fortsätter att ställa till det i landets västra delar. Borås djurpark utrymmer nu parken efter att flera träd fallit.

klar

Artikellänk är kopierad

Stormen Johanne har dragit in över västkusten och på vissa håll har vindbyar på över 30 meter i sekunden uppmätts, enligt GT.

De hårda vindbyarna orsakar fallande träd på flera håll, och nu får tusentals besökare som tänkt besöka Borås djurpark under dagen tänka om.  Parken stängs av säkerhetsskäl.

– Det blåser väldigt mycket och det är några träd som har ramlat och då kan vi inte garantera våra besökares säkerhet, säger Borås djurparks vd Bo Kjellson, till GT.

Träden svaga på grund av torkan

Rapporter om fallande träd har kommit in på flera håll i Västra Götaland och i Värmland, enligt GT.

– Det har varit torrt i marken länge nu så träden verkar falla extra lätt, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, till tidningen.

Festivalbesökare mitt i stormen

Det är inte bara djurparksbesökare som drabbas av det stormiga vädret. Tiotusental människor har i dagarna vallfärdat till Göteborg för årets Way out west-festival. Under dagen meddelade arrangören att man skjuter fram insläppet till fredagens festivaldag på grund av vädret, vilket Metro skrivit om under dagen.

Way out west-spelningar ställs in – på grund av stormvädret

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro