ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stormvarning i halva Sverige – polisen uppmanar trafikanter att välja annan resdag

David Peterson · 24 Feb 2019
Uppdaterad 24 Feb 2019
Polisen uppmanar trafikanter att välja en annan resdag om det är möjligt.

Polisen uppmanar trafikanter att välja en annan resdag om det är möjligt. Foto: TT


Det råder klass 2-varningar för storm och stormbyar i halva Sverige. Det väntas vindar på upp till 25 meter i sekunden, enligt SMHI. Samtidigt går polisen upp i extra beredskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals är antingen påväg att påbörja eller att avsluta sina sportlov. Samtidigt går SMHI ut med en varning för storm till kvällen som rör norra halvan av landet.

”I dag, söndag, passerar ett lågtryck, som fått namnet Mats, österut över nordligaste Sverige och ger fram på dagen västlig till nordvästlig storm, ca 25 m/s över Jämtlands- och Lapplandsfjällen. Även öster om fjällen blir det blåsigt med upp till stormbyar,” skriver väderinstitutet på sin sajt.

Storm i halva Sverige

Klass 2-varningarna innebär att det förväntas blåsa upp till mycket hårt väder i de berörda områdena. Varningen för storm och stormbyar rör hela Lapplandsfjällen, inlandet i Norrbottens och Västerbottens län, Västernorrland samt hela Jämtland. I Lapplands- och Jämtlandsfjällen väntas även snöfall och snödrev.

Polis i extra beredskap

Väderläget anses vara såpass oroande att polisen i Region Nord har ställt fjällräddningsorganisationen i beredskap, skriver polisen på sin sajt. De befarar att en konsekvens av vädret tillsammans med ”stugbytardag” i fjällen kan göra trafikläget ansträngt.

Polisen uppmanar också trafikanter att överväga en annan resdag om det är möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro