ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stormvarning i hela landet

Hanna Göransson · 25 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I januari 2005 drabbade stormen Gudrun Sverige. Här röjs väg för elledningar i Skåne.
I januari 2005 drabbade stormen Gudrun Sverige. Här röjs väg för elledningar i Skåne.

OVÄDER. I morgon kommer ett stort nederbördsområde in från sydväst. Det ger regn i Götaland och större delen av Svealand. Under dagen tilltar vinden och på fredag utvecklas lågtrycket till ett riktigt oväder med stora nederbördsmängder och ökande vindar. – Det är ett kraftigt höstoväder och hela landet kommer att drabbas, säger Kjell Flyman, meteorolog på SMHI. 

Kjell Flyman befarar att ovädret kommer att orsaka problem i både söder och norr. I söder är det kraftig blåst, i norr väntas snöfall. SMHI varnar för storm på flera platser i landet. – I söder är det risk för fallande träd och längre norrut blir det snöbekymmer.

Även om ovädret kyler ner landet blir det fortfarande över 10 grader i södra Sverige. I norr däremot får man minusgrader. Men redan på lördagen ska ovädret dra bort. Det är temperaturskillnaderna i landet som orsakar ovädret – det milda vädret i södra Sverige möter det kalla i norr, och det förvärrar lågtrycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro