ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Störningar i tågtrafiken efter stenras

Filip Joelsson · 17 Apr 2018
Uppdaterad 17 Apr 2018
Ett stenras i en tunnel söder om Stockholm orsakar stora förseningar på flera av landets mest trafikerade sträckor.

Ett stenras i en tunnel söder om Stockholm orsakar stora förseningar på flera av landets mest trafikerade sträckor. Foto: Pixabay


Ett stenblock har rasat ned från en tunnel och orsakar förseningar på flera av landets stora sträckor, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är stopp i tågtrafiken söder om Stockholm. Någon typ av stenbock har lossnat från ett tunneltak och rivit ned en kontaktledning, skriver Aftonbladet.

Raset har orsakat stopp i trafiken mellan Södertälje syd och Flemingsberg, vilket i sin tur påverkar flera avgångar från Stockholm till bland annat Norrköping, Malmö och Göteborg.

Det är i nuläget oklart när problemet är åtgärdat.

– Vi måste ta dit en tunnelexpert som tittar över tunneln så att det inte finns risk för ytterligare ras, säger Denny Josefsson vid Trafikverkets pressjour, till Aftonbladet.

pil
Sträckorna som påverkas

Det är stopp i tågtrafiken mellan Södertälje syd övre och Flemingsberg, vilket påverkar fjärr- och regionaltåg på sträckorna:

Stockholm C- Nyköping/Norrköping -Malmö/Köpenhamn, Stockholm C – Hallsberg- Göteborg/Karlstad/Oslo, Stockholm – Eskilstuna-Arboga-Hallsberg.

Källa: Källa: Trafikverket

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro