ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stororganisationer gör sig av med Overwatch-lagen

Erik Glanell · 10 Maj 2017
Uppdaterad 10 Maj 2017
Flera lag har tröttnat på det stillastående läget för tävlingsinriktad Overwatch.

Flera lag har tröttnat på det stillastående läget för tävlingsinriktad Overwatch. Foto: Blizzard


Det märkliga läget kring tävlingsinriktad Overwatch får flera organisationer att ta ett steg tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

På kort tid har de två stora e-sportorganisationerna compLexity och Splyce gått ut med att de inte längre kommer att ha Overwatch-lag under sina paraplyer, skriver Yahoo esports.

Anledningen är det märkliga läge som spelet har hamnat i efter att Blizzard gick ut med att de skulle starta ligor i spelet. Beskedet fick andra arrangörer att backa från sina tilltänka Overwatch-evenemang. Men arbetet med ligorna har dragit ut på tiden och som det ser ut nu är det stora hål i Overwatch-kalendern.

LÄS MER
Svenska e-sportproffsen som dragit in mest pengar

Till exempel skriver compLexity så är i sitt uttalande:

”Overwatch som e-sport har en lovande framtid, men den rådande situationen har begränsat organisationers tillfällen att exponera sig. Vi har för avsikt att återvända till den tävlingsinriktade Overwatch-scenen, men under tiden behöver vi hitta det bästa sättet att tackla detta flytande stadie”.

Organisationen anser alltså inte att det finns tillräckligt många tävlingar som laget kan delta i för att det ska försvarbart att hålla igång ett professionellt lag i spelet.

LÄS MER
Asiatiska spelen vill inkludera e-sport

På liknande sätt resonerar även Splyce-ägaren Marty ”LazerChicken” Strenczewilk:

”Vi har funderat över det här under ett par veckor nu medan vi utforskade alternativen kring tävlingsinriktad Overwatch just nu. Vad som fanns för lagen att delta i eller nya investeringsmöjligheter … Om vi ska fortsätta att lägga pengar på spelet så vill vi ha klarhet i vad det är vi investerar och vart det här är på väg”

E-sportjättarna är heller inte de första som gjort sig av med sina Overwatchlag. Tidigare har även Team SoloMid gjort detsamma, skriver Yahoo esports.

I kölvattnet av de senaste dumpningen av lag inom spelet har Blizzard tillsatt en e-sportenhet i samarbete med MLG som ska ansvara för bland annat tilltänkta ligor i Overwatch.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro