ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Större bröst anmäls som semesterskada

Annette Fröstberg/TT · 16 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Större bröst och mindre näsa efter en bilolycka utomlands? Nja, inte särskilt troligt.Men SOS International, som sköter nordiska försäkringsbolags reseförsäkringar, ser allt fler sådana uppdiktade semesterolyckor.

Enligt SOS Internationals beräkningar har antalet danska ärenden med vård utomlands stigit med 15 procent de senaste tre åren.

Fem—tio procent av de samlade utgifterna beräknas gå till oriktigheter och summan i år tros landa runt 100 miljoner danska kronor, motsvarande 126 svenska miljoner.

Särskilt har allt fler kosmetiska operationer börjat dyka upp, där räkningar uppges gälla vanlig sjukhusvård utomlands.– Vi stöter på många uppdiktade historier om trafikolyckor där det visar sig att räkningen i verkligheten täcker till exempel en näsoperation, en tandbehandling eller en bröstoperation, säger Jan Sander, vice direktör för SOS International till Berlingske Tidene.

Ekonomisk kris pressar både plånbok och moral, gissar SOS international.– Vi har haft en viss ökning av ärenden utomlands under 2009. En del ärenden har även rört vård som visat sig vara plastikoperationer med beställd tid. Men vi har en god möjlighet att göra kontroller med kvitton och journaler. Det är inte så lätt som man tror, säger utredningschef Ann Hassel Tano på Länsförsäkringar AB.

klar

Artikellänk är kopierad

Annette Fröstberg/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro