ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Större hemlighetsmakeri när Victoria föddes

TT · 23 Feb 2012
Uppdaterad 23 Feb 2012
Kronprinsessan Victoria föddes under stort hemlighetsmakeri.

Kronprinsessan Victoria föddes under stort hemlighetsmakeri.


klar

Artikellänk är kopierad

- Det är oerhört viktigt för kungahuset, det här kommer ju som, om man ska använda begreppet, på beställning. Kungahuset behöver den här grejen, ett litet barn är ju vad alla längtar efter. Det har ju varit en mörk tid för kungahuset, eller åtminstone för kungen. Han har haft det jobbigt och hela familjen har drabbats, kommenterar hovexperten Sten Hedman födseln.

- Det här är också det som stora delar av Sverige tycker är roligt.

- Jag tänker på en dag för 34 år sedan, snart 35 år sedan, när Victoria föddes här på Karolinska sjukhuset, det var ju faktiskt lugnare då än var det var nu. Det är en hype i dag, mer hysteri och mer förväntan, underligt nog, säger Sten Hedman till TT:s reporter på Karolinska.

Hur var det när Victoria föddes, visste man att det pågick eller?

- Det var väldigt mycket hemlighetsmakeri på den tiden inom hovet, på ett annat sätt i alla fall än det var nu. Det dröjde alltså fem timmar efter förlossningen innan hovet lämnade en kommuniké, vilket ju är lite anmärkningsvärt om man tittar i dagens läge. Men det är ju också en annan nyhetstid nu.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro